Recept kereső

Zöldségből készült egyéb előételek

Medvehagymás csicsókapüré

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csicsóka
  • 15 dkg friss medvehagyma
  • vaj
  • esetleg zsírszegény tej

Elkészítési módja:

A megpucolt csicsókát puhára főzzük a sóval, majd leszűrjük, hozzá adjuk az apróra vágott medvehagymát.

Rakott csicsóka

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csicsóka
  • 4 db tojás
  • 150 g tejföl
  • pici só
  • fokhagyma
  • ízlés szerint reszelt sajt
  • petrezselyem
  • 2 dl olaj

Elkészítési modja:

A csicsókat (héjastól) és a tojást megfőzzük. Karikára vágva egy sor csicsóka, egy sor tojás, majd a reszelt fokhagymával elkevert tejföllel ősszerakjuk az elkészített tepsibe, ahova olajat öntöntünk. Mielőtt készre sülne (150 fokos sütő), reszelt sajttal és petrezselyemzölddel megszórjuk, melegen tálaljuk.

Feliratkozás RSS - Zöldségből készült egyéb előételek csatornájára

wahavi honlaptervezésdrupal