Recept kereső

Tavaszias csicsókaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csicsóka
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • fél zeller gumó
  • 15 kg zöldborsó
  • 10 dkg gomba (ha lehet friss legyen)
  • petrezselyem zőld
  • zellerzöldje
  • szemesbors
  • pirospaprika
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 dl olaj

Elkészítési módja:

A hagymát az olajon kissé átfuttatjuk, majd a kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót meghintjük a finomravágott petrezselyemzölddel és zellerzölddel. Jól ősszepirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük és fedő alatt pároljuk. Amikor megpuhult, megszórjuk paprikával, izlés szerint sózzuk, 1,5 liter vizet adunk hozzá. Miután főni kezd, hozzáadjuk a borsót, gombát és legvégül a kis kockára vágott csicsokát. Készre főzzük, majd zöld petrezselyem levéllel megszórva tálaljuk.

egyéni. egyedi. wahavidrupal