Recept kereső

Savanyú csicsókafőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csicsóka
  • 15 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • 10 dkg hagyma
  • 2,5 dl olaj
  • babérlevél
  • csombor (borsikafű)
  • pirospaprika
  • ízlés szerint tárkony ecet
  • 10 dkg tejföl

Elkészítési módja:

A csicsókát megpucoljuk, karikára vágjuk. A hagymát apróra vágva az olajon megdinszteljük, fére húzva megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a csicsókát, hozzáadjuk a babérlevelet, sót, csombort. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje. Puhára főzzük, majd a tejfelből és lisztből készitett habarással készre főzzük. Tárkony ecettel ízesitjük. Körentként is feltálalhatjuk.

wahavi honlaptervezésdrupal