Recept kereső

Rétesek

Sütőtökös-csicsókás rétes

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sütőtök
  • 500 g csicsóka
  • fahéj
  • méz
  • zabpehely
  • gyömbér

Elkészítési módja:

Minden hozzávalót összekeverünk (a tök és csicsóka reszelve). Megtöltjük a réteslapokat, megkenjük olajos tejföllel, majd 180 fokon szép pirosra sütjük.

Étrendek: 
Receptek: 

Almás-csicsókás rétes

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg alma
  • 1 kg csicsóka
  • réteslap
  • zabpehely
  • méz
  • fahéj

Elkészítési módja:

Az almát és a csicsókát lereszeljük, fahéjat, mézet, zabpelyhet adunk hozzá. Állni hagyjuk, majd megtöltjük az egyenként megolajozott réteslapokat. Megkenjük tejfölös olajjal és kiolajozott sütőben 180 fokon pirosra sütjük.

Étrendek: 
Receptek: 

Tökös-mákos rétes

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 db réteslap
  • 250 g mák
  • 250 g reszelt sütőtök
  • fahéj
  • méz

Elkészítési módja:

A tököt a mákkal, mézzel kikavarjuk, a réteslapot megolajozzuk, majd megkenjük a mákos keverékkel. 200 fokon 20 percig szép pirosra sütjük.

Receptek: 

Csalánrétes

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db réteslap
  • 8-10 db zsenge csalán
  • 2 db burgonya
  • bors
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás

Elkészítési módja:

A burgonyát héjában megfőzzük. A csalánt olajon megdinszteljük. A megfőtt burgonyát megpucoljuk és megtörjük, majd hozzáadjuk a sót, borsot és a megdinsztelt csalánt. A réteslapokat megtöltjük, megkenjük a felvert tojással, majd 180 fokon megsütjük.
Szeleteljük és fokhagymás öntettel tálaljuk. Melegen és hidegen is finom, laktató étel.

Receptek: 

Kapros-túrós "bőribe" tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6db réteslap
  • 500g túró
  • 200g metélt tészta
  • 2dl olaj
  • 2dl tejfől
  • 8-10 szál kapor
  • 3 tojás

Elkészítési módja:

A metélt tésztát kifőzzük. A túrót a tejföllel, sóval, kaporral elkavarjuk, a 3 tojást hozzáadjuk és a metélthez adjuk. A réteslapokat megolajozzuk és hármat a tepsi aljára teszünk, erre rátesszük a túrós metéltet, majd lefedjük a maradék három réteslappal. Sütőben szép pirosra sütjük.

Receptek: 

Citromfüves-meggyes rétes

Hozzávalók 2 rúd réteshez

  • 6 db réteslap
  • 1kg meggy
  • zabpehely
  • 4-5 szál citromfű
  • 1 kanál méz

Elkészítési módja:

A réteslapokat egyenként megolajozzuk. A meggyet összekeverjük a hozzávalókkal, és megtöltjük a réteslapokat.Megkenjük kefírrel, 180 fokon megsütjük.

Receptek: 

Babos rétes

Hozzávalók két rúd réteshez:

  • 25 dkg fehérbab
  • 10 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • só, bors
  • 1 dl olaj
  • 2x4 db réteslap

Elkészítése:

A babot megfőzzük. Miután megfőtt, ledaráljuk vagy megtörjük. A lisztből és az olajból vékony rántást csinálunk, mellyel sűrítjük a babot. A réteslapokat megolajozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rákenjük a babot, s rétesként felgöngyöljük. A tetejét megolajozva előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Étrendek: 

Rétes alap

Hozzávalók:

  • 500 g tejleskiőrlésű liszt
  • 250 g rétesliszt
  • víz
  • ecet
  • vaj vagy olaj

Elkészítési módja:

A liszteket eldolgozzuk a sóval, ecettel és vízzel, míg rétes állagú tésztát kapunk. Majd cipókra szaggatva megkenjük olvasztott vajjal vagy olajjal. Pihentetjük, majd rétestészta technológiával kinyújtjuk (ha nincs időnk, vagy lehetőségünk, akkor használhatjuk az üzletben kapható réteslapokat). Különböző töltelékekkel töltjük meg.

Feliratkozás RSS - Rétesek csatornájára

wahavi honlaptervezésdrupal