Recept kereső

Krémlevesek

Csicsóka krémleves

Hozzávalok 4 személyre:

  • 50 dkg csicsóka
  • 1 kanál tejfől
  • 1 kanál teljeskiőrlésű liszt
  • zöldpetrezselyem

Elkészitési módja:

A megpucolt csicsókát kockára vágva, sós vízben megfőzzük, majd turmixoljuk. A lisztből és a tejfölből készített habarással bekészítjük, kiforraljuk. Zőld petrezselyem levéllel megszórva, kenyerkockával tálaljuk.

Étrendek: 

Hagymaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 dkg vöröshagyma
  • 0,5 dkg liszt
  • 1,5 evőkanál olaj
  • 0,5 dkg tejföl
  • só, bors

Elkészítés:

A hagymát vékony karikákra vágjuk, majd besózzuk és állni hagyjuk kb. 5 percet. Majd olajon üvegesre dinszteljük, felengedjük vízzel és puhára főzzük. A tejfölből és a megmaradt lisztből habarást készítünk, majd a leveshez adjuk és forrásig (5-6 percig) főzzük.

Tálalás:

Snidlinggel megszórjuk, pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Feliratkozás RSS - Krémlevesek csatornájára

wahavi honlaptervezésdrupal