Recept kereső

Gyúrt tészták

Gesztenye golyócskák és szivecskék

Hozzávalók 25 darabhoz:

  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg méz
  • fahéj, örölt szegfűszeg
  • 10 dkg növényi margarin

Elkészítési módja:

A hozzávalókat az olvasztott mézzel összekavarjuk. Miután megdermed, szivecskéket vagy golyócskákat formálunk, melyeket mandulába vagy dióba forgatunk. Mignon papírban kínáljuk. Előnye hogy sokáig eláll.

Elkészítés ideje: 
20 perc
Energiatartalom: 
185 kcal/
darab
Étrendek: 

Castanea (gesztenye) torta

Hozzávalók 24 szelethez:

Tésztához:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 ek kakópor
  • fél liter szójatej
  • 2 dkg növényi margarin
  • 10 dkg méz

Krémhez:

  • 20 dkg növényi margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 ek méz (9 v.10 dkg)
  • rum
  • 3 ek víz

Díszítéshez:

Elkészítés ideje: 
60 perc
Energiatartalom: 
285 kcal/
szelet
Étrendek: 

Gesztenys csigák

Hozzávalók 15 darabhoz:

  • 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 25 dkg növényi margarin
  • 15 dkg méz
  • 2 dl szója tej
  • 1 kk szódabikarbóna
  • fél dl víz
  • ...és mandula a díszítéshez

Elkészítési módja:

Elkészítés ideje: 
35 perc
Energiatartalom: 
245 kcal/
darab
Étrendek: 

Almás-gesztenyés pite

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • 15 dkg növényi margarin
  • 5 dkg méz
  • 1 tk szódabikarbóna

Töltelékhez:

Elkészítés ideje: 
68 perc
Energiatartalom: 
280 kcal/
szelet
Étrendek: 

Babos rétes

Hozzávalók két rúd réteshez:

  • 25 dkg fehérbab
  • 10 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • só, bors
  • 1 dl olaj
  • 2x4 db réteslap

Elkészítése:

A babot megfőzzük. Miután megfőtt, ledaráljuk vagy megtörjük. A lisztből és az olajból vékony rántást csinálunk, mellyel sűrítjük a babot. A réteslapokat megolajozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rákenjük a babot, s rétesként felgöngyöljük. A tetejét megolajozva előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Étrendek: 

Rétes alap

Hozzávalók:

  • 500 g tejleskiőrlésű liszt
  • 250 g rétesliszt
  • víz
  • ecet
  • vaj vagy olaj

Elkészítési módja:

A liszteket eldolgozzuk a sóval, ecettel és vízzel, míg rétes állagú tésztát kapunk. Majd cipókra szaggatva megkenjük olvasztott vajjal vagy olajjal. Pihentetjük, majd rétestészta technológiával kinyújtjuk (ha nincs időnk, vagy lehetőségünk, akkor használhatjuk az üzletben kapható réteslapokat). Különböző töltelékekkel töltjük meg.

Tönkölyös muffin

Hozzávalók:

  • 2 csésze tönkölyliszt
  • hidegen sajtolt olaj
  • szódabikarbóna
  • méz
  • 1 csésze kefír
  • Ízesítés: fahéj, szegfűszeg, lekvár, dió, mazsola, gyümölcs darabkák
Étrendek: 

Túrós, szilvalekváros hajdina palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 csésze hajdinaliszt
  • 1 egész tojás
  • 3 csésze víz
  • csipetnyi só

Elkészítése:

Hagyományos palacsintát készítünk, 1 órát pihentetjük. Finom, de kissé nyúlós állagú. Megtöltjük tetszés szerint túróval, szilvalekvárral.

Étrendek: 

Ánizs perecek

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg glukonat
  • 25 dkg tönkölyliszt
  • citromhéj
  • 1,5 dkg ánizsmag

Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrjuk, perecet formálunk és lassú tűzön pirosra sütjük.

Almás sütemény mentalevéllel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg tönkölyliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 sütőpor
  • csipetnyi so
  • édesítőszer
  • 250 ml tejföl
  • 150 dkg alma
  • 2 dkg búzacsíra
  • mentalevél

Elkészítése:

Feliratkozás RSS - Gyúrt tészták csatornájára

wahavi honlaptervezésdrupal