Recept kereső

Előételek

Adventi sült alma

(csendes téli esték családias jó hangulatát adja a sült alma illata és íze)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db alma
  • 4 szem aszalt szilva
  • szilvalekvár
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • 5 dkg vaj
  • dió

Elkészítési módja:

Az almát kivájjuk és megtöltjük aszaltszilva, dió és lekvár keverékkel, megszórjuk őrölt fahéjjal, megtűzdeljük szegfűszeggel és kivajazott tepsibe vagy jénai tálban 15-20 percig sütjük 160 C fokon. Illata és íze emlékezetessé teszi az adventi várakozást.

Étrendek: 

Medvehagymás csicsókapüré

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csicsóka
  • 15 dkg friss medvehagyma
  • vaj
  • esetleg zsírszegény tej

Elkészítési módja:

A megpucolt csicsókát puhára főzzük a sóval, majd leszűrjük, hozzá adjuk az apróra vágott medvehagymát.

Csőben sült csicsóka

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csicsóka
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • szerecsendió
  • diszítéshez zöld petrezselyem

Elkészítési módja:

Rakott csicsóka

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csicsóka
  • 4 db tojás
  • 150 g tejföl
  • pici só
  • fokhagyma
  • ízlés szerint reszelt sajt
  • petrezselyem
  • 2 dl olaj

Elkészítési modja:

A csicsókat (héjastól) és a tojást megfőzzük. Karikára vágva egy sor csicsóka, egy sor tojás, majd a reszelt fokhagymával elkevert tejföllel ősszerakjuk az elkészített tepsibe, ahova olajat öntöntünk. Mielőtt készre sülne (150 fokos sütő), reszelt sajttal és petrezselyemzölddel megszórjuk, melegen tálaljuk.

Feliratkozás RSS - Előételek csatornájára

wahavi honlaptervezésdrupal