Recept kereső

Egyszerű sűrített levesek

Csalánleves 2.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4-5 db zsenge csalán
  • 1 dl olaj
  • tejszín vagy tejföl
  • 1 kanál liszt
  • zsemlekocka

Elkészítési módja:

A csalánt megmossuk, az olajon megdinszteljük, majd felengedjük fél liter vízzel. A lisztből, tejszínből (tejfölből) habarást készítünk. A megfőtt csalánt turmixoljuk és a habarással, valamint a megszűrt vízzel felfőzzük. Zsemlekockával tálaljuk.

Martilapus burgonyaleves

Hozzávalók:

  • 500 g martilapu
  • 250 g burgonya
  • 505 hagyma
  • bors
  • liszt
  • 0,5 dl tejfel
  • 1 dl olaj

Elkészítése:

A martilaput megmossuk, finomra vágjuk. A hosszára vágott burgonyát sóval feltesszük 2,5 liter vízzel főni. Miután megfőtt, a hagymából és lisztből rántást készítünk és a leveshez adjuk, tejfellel tálaljuk.

Étrendek: 

Csalánleves

Hozzávalók:

  • 2 fej hagyma
  • 100 g csalánlevél
  • 2 db paradicsom
  • szurokfű
  • tejfel

Elkészítése:

A 2 fej hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk. A csalán leveleket hozzáadjuk és megpároljuk, forró vízzel felöntjük, és 20 percig főzzük. Robotgéppel pépesítjük. A 2 db paradicsomot belevágjuk, szurokfűvel és tejfellel ízesítve tálaljuk.

Étrendek: 

Mályvaleves

Hozzávalók:

  • 0,5 kg mályva
  • 0,5 dkg liszt
  • 0,5 dl olaj
  • fokhagyma

Elkészítése:

A fél kg fiatal mályvalevelet megmossuk, apróra vágjuk, és sós vízben 10 percig főzzük. Két fokhagyma gerezdet finomra vágunk és forró olajban megpirítjuk. A lisztből rántást készítünk, a leveshez adjuk, majd addig főzzük, amíg pasztaszerű nem lesz. Kenyér kockákkal fogyasztjuk.

Étrendek: 

Köménymag leves

Hozzávalók:

  • 1 liter cibere leves
  • 5 dkg köménymag
  • 2 kanál teljeskiőrlésű liszt
  • fél dl olaj

Elkészítése:

Az olajból és a lisztből vékony rántást csinálunk, felengedjük a cibere lével, majd a megpirított köménymagot beletesszük. Készrefőzzük, és kenyérkockával tálaljuk.

Tavaszias csicsókaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csicsóka
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • fél zeller gumó
  • 15 kg zöldborsó
  • 10 dkg gomba (ha lehet friss legyen)
  • petrezselyem zőld
  • zellerzöldje
  • szemesbors
  • pirospaprika
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 dl olaj

Elkészítési módja:

Tejfeles csicsókaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csicsóka
  • borsikafű
  • babaérlevél
  • pirospaprika ízlés szerint
  • 1 kanál teljeskiőrlésű liszt
  • 1 kanál tejföl
  • 1 kisebb hagyma

Elkészítési módja:

A megpucolt és kockára vágott csicsókát a babérlevéllel, sóval, borsikafűvel feltesszük föni. Amikor megfőtt, rántást készítünk az olajból, lisztből, majd a tejföllel elkeverjük, a leveshez adjuk és készre főzzük. Kivesszűk a babérlevelet, táláljuk és tetszés szerint még tejfölt kínálunk hozzá.

Tárkonyos csicsókaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csicsóka
  • 1 dl olaj
  • 1 kanál teljeskiőrlésű liszt
  • 2 szál tárkonylevél
  • 0,05 dl tárkonyecet

Elkészitési módja:

A megpucolt és fél karikára vágott csicsókát feltesszük sós vízben főni, hozzáadva a 2 szál tárkonyt. Amikor megfőtt, az olajból és a lisztből készitett rántással bekészítjuk. Tálaláskor tárkony ecettel ízesítjük.

Csicsókaleves magyarosan

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 dl olaj
  • 1 kissebb fej hagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem
  • 250 dkg csicsóka
  • köménymag
  • pirospaprika
  • zöldpetrezselyem

Elkészitési módja:

Feliratkozás RSS - Egyszerű sűrített levesek csatornájára

wahavi honlaptervezésdrupal