Recept kereső

Castanea (gesztenye) torta

Hozzávalók 24 szelethez:

Tésztához:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 ek kakópor
  • fél liter szójatej
  • 2 dkg növényi margarin
  • 10 dkg méz

Krémhez:

  • 20 dkg növényi margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 ek méz (9 v.10 dkg)
  • rum
  • 3 ek víz

Díszítéshez:

  • 10 dkg köles liszt a krémnek
  • 5 dkg pörkölt dió

Elkészítési módja:

A tésztához valót robotgéppel kikavarjuk, a kivajazott és lisztezett tortaformába rakjuk, majd megsütjük. A gesztenyemasszát a mézzel, vízzel, rummal és a margarinnal habosra keverjük. A kihült tésztára kevés rumot locsolunk és a gesztenyemasszát egyenletesen rákenjük. Miután megdermedt (25 percig hűtőben hagyjuk), a köleslisztből készített krémmel és pörkölt dióval díszítjük.

Elkészítés ideje: 
60 perc
Energiatartalom: 
285 kcal/
szelet
Étrendek: 

egyéni. egyedi. wahavidrupal