Recept kereső

Almás-gesztenyés pite

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • 15 dkg növényi margarin
  • 5 dkg méz
  • 1 tk szódabikarbóna

Töltelékhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • fél liter szójatej
  • 30 dkg alma
  • csipet fahéj
  • 10 dkg méz
  • zsemlemorzsa

Elkészítési módja:

A tésztához a mézet megolvasztjuk. Margarint a lisztel, a szódabikarbónával elmorzsoljuk, majd az olvasztott mézzel begyúrjuk. Pite formába tesszük, megszurkáljuk és világos barnára sütjük ( 200 °C -on 15 perc alatt megsütjük).
Az almát lereszeljük és az előzőleg mézzel kikavart gyesztenyemasszához adjuk, majd az elősütött tésztát zsemlemorzsával megszórjuk és a masszát rákenjük és 160 °C-on megsütjük míg finom, rugalmas sütemény lesz [kb 20 percig]. Citromfűvel és nyers alma szeletekkel fogyasztjuk.

Elkészítés ideje: 
68 perc
Energiatartalom: 
280 kcal/
szelet
Étrendek: 

wahavi honlaptervezésdrupal