Recept kereső

Heti étrend

Ma már nyílt titok, hogy a cukorbetegek étrendje nem egy nehezen betartható étkezési gyakorlat, vagy esetleg a beteg ember életét megnehezítő dolog, ami miatt éveken, évtizedeken át kénytelen lemondani mindenről, ami jó és kellemes. A korszerű cukorbeteg étrend gyakorlatilag teljes mértékben megegyezik azzal, amit egészséges táplálkozásként tartunk számon, ami nagy segítség lehet a cukorbetegség megelőzésében

Nem tisztem, hogy egy étrendi dietetikus kezelés fontosságáról írjak, hisz ezt minden cukorbetegnek el kell sajátítania és maga is komolyan kell, hogy vegye annak betartását az egészsége érdekében. (lásd Dr. Fövényi József: Cukorbetegek diétás könyve)

Ezen az oldalon igyekszem saját tapasztalataimat átadni, nem magasröptű tudományos szlogenekkel - szakmámnál fogva konyhai, majd reformkonyhai technológusként - a mai piaci árakat figyelembe véve, főleg a magyar konyha ízeit felhasználva, és a reformkonyha fortélyaival spékelve.

Az én konyhámból mindörökre ki van űzve a három "fehér boszorkány". A fehérliszt, a cukor és a só. Szeretnék minél több ötletet adni, nem csak cukorbetegeknek, hanem kezdő és haladó háziasszonyoknak egyaránt. A heti étrend az idénynek megfelelő alapanyagokból állítom elő, amik ízletesek is, és egyben a pénztárcánknak is megfelelő.

Véleményeket és javaslatokat szívesen fogadok a receptekkel kapcsolatban.

wahavi honlaptervezésdrupal