Recept kereső

Bemutatkozás

Érmelléken (Románia) születtem 1953-ban a Bika jegyében. Sopronban lakom és "Európában" dolgozom. Rokkant nyugdíjasként elővettem "józan eszem" és összegyűjtöttem mindazt, amit egy életen át jól vagy rosszul cselekedtem.
Most szeretném átadni Neked, hogy hasznodra legyen.

Vendéglátó technikusként dolgoztam 20 évig, 5 évig kereskedelmi felügyelőként "otthon".

Komolyan belemélyedtem az egészséges reform-konyha tanulmányozásába, valamint betegségeimből kiindulva a természetgyógyászat nagyon sokra megtanított: hogyan éljek, hogy megállítsam betegségeim továbbfejődését. Reflexológiát tanultam, - segítve önmagamat valamint társaimat. Az öngyógyítást agykontrollal folytattam. Ma, miután már az agykontroll ultrát is megtanultam, sokat tudok segíteni családtagjaimon, sorstársaimon, barátaimon is.
Legfontosabb számomra, hogy az egészséges táplálkozást, ételkészítést mindenki asztalára még időben letegyem.
Mottóm: "ki jól táplál, jól gyógyít"

Ezért, Kedves Látogatóm, szeretném, ha honlapomat olvasva jó és egészséges ételek kerülnének asztalotokra, együtt vásárolva, együtt főzve, együtt eltéve a zöldségeket és gyümölcsöket télire, együtt sütve kenyeret és süteményeket - hogy neked és családodnak kellemes legyen nem csak a táplálkozás, hanem maga az étel elkészítése is.
Szeretném átadni azokat a tapasztalatokat, amik megkönnyítik a mai kezdő háziasszonyoknak, édesanyáknak a mindennapi munkáját, bevetve sok olyan "nagymamáink fortélyait" amik ma is nagyon hasznosak.

Életmódom megváltoztatásának egyik fő vonala, hogy 8 éve vegetáriánus vagyok, előtérbe helyezve a bio- táplálkozást, a szénhidrátban szegény gabonakonyhát, a cukormentes táplálkozást és nagy részben a nyers táplálkozást.
Súlyos cukorbetegként (papíron 13 szövődménnyel) ma már hiszem és vallom, hogy hús nélkül "könnyebb" az életem: nem vagyok fáradékony, a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása feltölt energiával. Szinten tudom tartani vércukor és koleszterin szintemet.

Kedves Látogatóm, honlapomon olyan ételrecepteket szeretnék neked átadni, ami kevés időt, munkát, sőt kevés pénzt igényel. Főzési, ételkészítési tudományomat 34 év főzési tapasztalata és Oláh Andor reformkonyhai tanításai támasztják alá.

Szeretném átadni tapasztalataimat bemutatókon, előadásokon, és mint minden háziasszony, akkor vagyok a legboldogabb, ha azoknak, akik az az általam elkészített ételt eszik, ragyog a szemük a jó és kellemes ízek fogyasztásakor.

Mint már említettem, II. típusú cukorbeteg vagyok, - és fő célom, hogy sorstársaimnak átadjam azokat az alternatív kezelési tapasztalatokat, ami segít mindennapi életük megkönnyítésében. Tapasztalják meg, hogy a gyógynövényes kezelések nem csak kellemesek és hasznosak, hanem megkíméli minden mérgező anyag bevitelétől a fogyasztót. Nagyon fontos a cukorbeteg gondolkodásának átalakítása ?ezt az agykontroll, de legjobban a pozitív hozzáállás segíti. Gyakorlatok és meditációk csodát művelnek egy egészséges életmódra való átállásban. Szeretnék olyan módszereket is ajánlani, amik segítenek megállítani a szövődmények kialakulását , és nem kerülnek pénzbe. Mindezeket megtanulhatod honlapom segítségével, ha némi időt és fáradságot szánsz rá.

Ennyit "dióhéjban" magamról, de talán többet mondanak receptjeim, javaslataim, tapasztalataim.
Ha megnézted az oldalamat, kérlek, oszd meg velem véleményedet, kérdezz, vagy adj tanácsot.
Üdvözöllek és kívánok jó egészséget, és sok időtöltést a honlapomon.

Ars Poeticám

Reményik Sándor: Vízválasztó

Ha kegyelmesen úgy tetszik Neked
Sorsom, vagy Istenem,
Hogy e mostani megpróbáltatásom
Vízválasztó legyen,
Amelynek kopár hegytaraján túl
Eztáni életem
Új forrása ered:
Legyen, kérlek, e forrás
Mélyebbről fakadó,
Nem magának-való
Tisztultabb szeretet.
Legyen e tiszta nedv
Felbuzgó munkakedv,
Önzetlenebb erő,
Malmot hajtó patak,
Szolgáló akarat,
Sziklából feltörő.

Ha kegyelmesen úgy tetszik Neked
Sorsom, vagy Istenem,
Hogy e mostani megpróbáltatás
Vízválasztóm legyen,
Amelyen túljutva
Egészen más a táj -:

Hadd mosolyogjak én
Azon is, ami fáj
Azon is, ami e
Világban vaksötét,
Fáklyavivő legyek,
Míg tart e furcsa lét.
Legyek összeszedett,
Szelíden is kemény,
S hogy ne ítéltessem,
Mégse ítéljek én,
Nevessek a világ
Játékai felett,
De ez a nevetés
Legyen egy ölelés,
Amellyel mindenkit
Magamhoz ölelek.

Elmúlik a világ
És játékai is,
Még kívánsága is,
Szél szórja szét a színes szavakat,
De sorsom lényegének,
De lelkem Istenének
Beszéde megmarad.

Szeretettel: Boróka, egyéni vállalkozó (adószámom: 65206214-1-28)

wahavi honlaptervezésdrupal